onsdag 5 maj 2010

Äntligen diagnostiserad

Jag har bråkat med min husläkare i sju månader för att få hjälp med mina exem och mitt svullna ansikte (jag ser ut som en drogad boxare vissa mornar, har foto men tänker inte visa). Jag tröttnade och bytte till en annan husläkare och vips fick jag mina diagnoser samt fick träffa en hudspecialist och allt på TVÅ DAGAR. (nästan pinsamt att jag inte bytt tidigare..).
Det är visserligen skönt att veta vad det är för fel på mig men det var inte så kul att höra att det inte går att göra så mycket åt.
Det jag har är iallafall atopiskt exem och dermografism, vilket betyder att jag har hyperkänslig hud som reagerar på allt möjligt utan att jag behöver vara allergisk mot det.
Men det finns en ljusning, enligt min nya (bra) husläkare kommer mina problem mildras med åldern då gammal hud inte är lika känslig, så nu ska jag börja röka tre paket sigg om dagen liggandes i kärringgrillen för att skynda på åldrandet ;-) Tills dess är det smörja med fyra olika sorters hudsalvor och knaprande av allergipiller som gäller.

Inga kommentarer: